Au fost terminate lucrările de modernizare a sistemului rutier pe străzile Fântânel și Pârâul Bisericii din localitatea Lunca Bradului, investiție finanțată prin contractul de finanțare încheiat între Comuna Lunca Bradului și Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) pentru proiectul  „Asfaltare strada Fântânel și strada Pârâul Bisericii în comuna Lunca Bradului, județul Mureș”.

Străzile Fântânel și Pârâul Bisericii erau menajate prin pietruire. Dispozitivele de evacuarea apelor meteorice erau subdimensionate și insuficiente ca număr. Prin modernizare străzile din proiect sunt străzi asfaltate cu următoarele caracteristici:

  • lățimea platformei de drum – 5,00 m – 4,00 m;
  • lățimea părții carosabile – 4,00 m – 3,00 m;
  • lățimea acostamentelor – 0,50 m;
  • lățimea șanțurilor – 1,30 m;

Avantajele obținute prin terminarea lucrărilor sunt următoarele:

– reducerea cheltuielilor de exploatarea a autovehiculelor,

– mărirea siguranței și confortului participanților la trafic,

– evacuarea apelor prin amenajarea șanțurilor.

Lungimea totală a străzilor modernizate este de  2.774 m (2,77 km).

Valoare totală a investiției a fost de  2.277.681 lei inclusiv TVA, din care valoarea eligibilă 1.964.566 lei, inclusiv TVA.

SC Media Marketing SRL a oferit servicii de consultanţă tehnică și financiară în elaborarea documentaţiei şi întocmirea dosarului investiţiei conform solicitărilor finanţatorului, în vederea încheierii contractului de finanţare cu MDRAPFE.