În data de 9 septembrie 2019, în prezența mai multor oficialități  a fost inaugurată grădinița cu program prelungit din comuna Gănești, județul Mureș.

Lucrările  aferente proiectului „Reabilitare și modernizare grădiniță Gănești”, au fost derulate printr-un proiect finanțat de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, în cadrul Programul Național de Devoltare Rurală  2014-2020, Sub-Măsura 7.2  – Investiții în crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică.

În cadrul proiectului au fost  executate lucrări de reabilitare și modernizare a clădirii grădiniței din Gănești, a curții și a acceselor, astfel încât să poată funcționa o grădiniță cu 3 grupe conform standardelor actuale, să se poată transforma din grădiniță cu program normal în grădiniță cu program mixt (normal, respectiv prelungit). În acest scop s-a amenajat o bucătărie, cu anexele necesare, o încăpere pentru luat masa și sunt asigurate condiții pentru dormit, pentru spălare lenjerie

Principalele lucrări executate cuprind demolarea unei părți a și construirea unei zone cu demisol și parter înalt, cu funcțiunile necesare. Totodată s-a înlocuit acoperişul,  jgheaburile si burlanele, odată cu realizarea termoizolărilor și hidroizolărilor necesare. Au fost reabilitate tencuieli şi finisaje interioare, pardoseli, au fost înlocuite tâmplăriile interioare și exterioare și s-au realizat lucrări de instalaţii electrice, sanitare, gaz, termice. Curtea a fost amenajată cu spații verzi, alei pavate, loc de joacă cu obiecte moderne, mobilier pentru curte și s-a reabilitat împrejmuirea.

Totodată au fost achiziţionate dotări pentru bucătărie, pentru sala de mese, dotări aparatură birotică, audio-video, electrocasnice,  dotări mobilier, truse medicale de prim ajutor, dotări educaționale, dotare PSI,  dotări spălătorie-uscătorie-călcătorie,  paturi și lenjerie pentru program prelungit, dotări specifice locului de joacă.

Beneficiile investiției constau în  revigorarea mediului educațional al comunei şi creşterea confortului în mediul rural, în aşa fel încât localnicii cu copii din comună să se poată bucura în cele mai confortabile condiţii de viața în această zonă, fără a fi nevoiți să meargă în alte zone mai dezvoltate.

Lucrările la clădirea grădiniței din Gănești  au, pentru autorităţile  locale, o necesitate aparte, dată fiind importanța educației și siguranței copiilor pentru viitorul comunității.

Valoarea totală a contractului de finanțare a fost de 444.934 Euro.

Media Marketing SRL a asigurat în cadrul acestui proiect servicii de consultanță în elaborarea cererii de finanțare, servicii de consultanță în managementul proiectului și servicii de proiectare.

 

GRĂDINIȚA DIN GĂNEȘTI ÎN ANUL 2015

GRĂDINIȚA DIN GĂNEȘTI ÎN ANUL 2019