Institutia Prefectului- Judetul Mures si Media Marketing, societate de consultanta specializata in servicii pentru administratia publica locala, au organizat Conferinta Internationala cu tema: ”Noi reglementari privind achizitiile publice. Impactul asupra absorbtiei fondurilor structurale in contextul reorganizarii administrative”, desfasurata in perioada 04-07 aprilie 2013 la Hotel Alunis, Sovata.
Partenerii acestui eveniment au fost autoritati publice, reprezentanti ai societatii civile si mediului academic cu notorietate in domeniului dreptului administrativ si stiintelor administrative, respectiv Consiliul Judetean Sibiu, Institutul de Stiinte Administrative al Romaniei „Paul Negulescu”, Revista de Drept Public, Institutul de Stiinte Administrative al Republicii Moldova, Universitatea „Dimitrie Cantemir” din Targu-Mures, Grupul Editorial „Universul Juridic”, Societatea Romana de Cercetare Pentru Afaceri Publice si Private.
Succesul Conferintei a fost marcat de prezenta la dezbateri a unor personalitati ale vietii publice si mediului academic din Romania si strainatate, cum sunt: prof.univ.dr. Verginia Vedinas (presedinte de onoare al evenimentului); d-na chestor drd.Irina Alexe – seful departamentului Relatia cu Parlamentul, Ministerul Afacerilor Interne; conf. univ. dr. Corneliu Grosu – Prefectul judetului Mures; dl. Ioan Gherasim –Autoritatea de Audit pentru fondurile comunitare nerambursabile de pe langa Curtea de Conturi a Romaniei, sef birou regional audit; dl.Peter Ferenc – Primarul orasului Sovata; dl.Marian Ionescu, director al Centrului Regional de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit 7 Centru; d-na Ramona Militaru –Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru (ADR Centru), sef birou regional Mures; Dl. Gyula Ocskay – Secretar General al Central European Service for Cross-Border Initiatives (CESCI), Budapesta, Ungaria; conf.univ.dr. Maria Orlov – presedintele Institutului de Stiinte Administrative al Republicii Moldova; prof. univ. dr. Iulian Nedelcu; prof. univ. dr. Artur Ławniczak(Polonia); conf. univ. dr. Alina Livia Nicu.
Conferinta s-a axat pe subiecte cu deosebite conotatii practice dar si stiintifice, cauzate de importante modificari legislative survenite in 2012 in domeniul achizitiilor publice (cu referire speciala la O.U.G. nr. 77/2012), esentiale in contextul in care o mare pondere a activitatii autoritatilor publice locale o constituie acest important si controversat domeniu care influenteaza in buna masura accesarea si implementarea fondurilor europene.
Conferinta a abordat si alte probleme stringente pentru autoritatile administratiei publice locale, respectiv: Grupurile de actiune locala (GAL-urile); probleme intampinate in raporturile cu Curtea de Conturi; absorbtia fondurilor europene; reorganizarea administrativa, contextul perspectivei unui nou cadru normativ in materia descentralizarii regionale necesitand o comunicare deschisa si transparenta intre cei mai importanti factori decizionali implicati in acest proces: autoritatile publice locale si teritoriale, autoritatile publice centrale cu atributii in domeniu, mediul academic si societatea civila, dar si cunoasterea experientelor pe care alte state le au in materia regionalizarii.

Manifestarea stiintifica a reunit un total de aproximativ 120 de participanti apartinand vietii publice respectiv mediului academic din Romania si strainatate (Ungaria, Republica Moldova, Polonia, Maroc).

Volum Conferință 2013

 

This slideshow requires JavaScript.